Nettsider

Nettsider

Retningslinjer for nettsider og sosiale medier i Fossum IF

Bruk av bilder

Bilder av identifiserbare personer skal ikke publiseres uten aktivt samtykke fra de involverte personene. Dette vil si at hver person som er avbildet må individuelt takke ja, enten muntlig eller skriftlig, til at ett eller flere bilder blir publisert på internett. For barn under 15 år skal også en foresatt gi samtykke.

Spesielt når man bruker bilder av mindreårige er det viktig at man velger bilder som framstiller barna på en positiv måte. Vær forsiktig med bruk av bilder der barn har lite klær (f.eks. badeklær), og publiser aldri bilder med høy oppløsning. Prøv å unngå bruk av nærbilder, ta heller bilder på avstand.

Situasjonsbilder eller oversiktsbilder, der aktiviteten heller enn personene er motivet og hvor ingen av personene er identifiserbare, kan publiseres uten tillatelse fra personene på bildet.

Bilder som faller utenfor retningslinjene

Dersom du oppdager bilder som Fossum medlemmer har publisert og som faller utenfor retningslinjene våre, oppfordres du til snarest å melde dette tilfossumif@fossumif.no 

Bruk av sosiale medier

Fossum IFs bruk av sosiale medier skal ikke bidra til et press for at barn og unge skal bli medlemmer av sosiale nettverk. Husk at alle sosiale nettverk har en aldersgrense som skal respekteres.

Utover Fossum iFs offisielle Facebook side er det opptil hver treningsgruppe å opprette lukkede grupper på Facebook. Hvis dette gjøres, oppfordrer vi til at treningsgruppen bruker nettsiden til treningsgruppen som hovedsystem samt at dette gjøres i samråd med særidrettsgruppens ledelse i Fossum IF (for eks leder for FIF Fotball). En eventuell Facebook gruppe skal supplere bruken av nettsiden.

Nettvettregler

  1. Bilder og tekst skal ikke inneholde elementer av ironi, mobbing, usaklig negative kommentarer
  2. Respekter alltid opphavsrettigheter (man kan ikke fritt publisere bilder man finner gjennom f.eks. Google søk)
  3. Inaktive Facebook grupper skal legges ned
  4. Husk å være en god ambassadør for Fossum på nett

Mer informasjon

Du finner mer om personvern hos Datatilsynet: veiledning om lovverk og regler for publisering og personvern på internett

Bli grasrotgiver i dag!

Du kan bli grasrotgiver i alle Norsk Tippings kanaler eller ved å sende SMS: Grasrotandelen 971322934 til nummer 60000

Sosiale medier