Rubic

Rubic

Rubic er en digital tjeneste Fossum IF begynte å bruke høsten 2022. Dette er en tjeneste som effektiviserer klubbens drift, både fra et administrasjons- og medlemsperspektiv. Rubic ivaretar Fossums medlemsregister, og er synkronisert opp mot Norges Idrettsforbund. For å få lisenser, kursbevis, mulighet til å melde seg på skirenn etc., er man nødt til å først være registrert i klubben (Rubic), og videre synkronisert mot NIF. 
Klubben bruker også Rubic for å administrere/fakturere treningsavgifter. Alle medlemmer som har opprettet en Rubic-innlogging, har mulighet til å administrere egne fakturaer i sin profil. En forelder som er registrert som foresatt for barna sine i systemet, vil ha de samme mulighetene ovenfor barna. 
Vi er klar over at Rubic til tider kan virke noe forvirrende for enkelte av våre medlemmer. De er fortsatt i oppstartsfasen, og jobber daglig i samarbeid med Fossum IF og andre store idrettslag med å forbedre tjenestene sine. I mellomtiden lager vi en enkel brukermanual som forhåpentligvis kan hjelpe deg med dine spørsmål/problemer knyttet mot Rubic.
 
Hvordan logger jeg inn i Rubic?

For å logge deg inn i Rubic må du ha opprettet en påmelding knyttet til profilen din. 

  • Dersom du meldte deg inn i klubben FØR september 2022, må du aktivere en innlogging på det allerede eksisterende medlemskapet ditt. Det gjør du ved å trykke på «Glemt passord eller aktiver bruker?» ved innloggingsportalen.  Medlemskapet ditt skal være knyttet opp mot mobilnr. og/eller e-mail, så systemet skal gjenkjenne kontaktinfoen og automatisk gi deg i riktig innlogging.
  •  Dersom du meldte deg inn i klubben etter september 2022, skal du ha fått en innlogging samtidig som du opprettet medlemskapet ditt. Om du har glemt passord eller brukernavn, gjelder det samme her som i punktet over. Benytt deg av «glemt passord»-funksjonen, så skal det løse seg. 
 
 
Hvordan ser jeg at jeg er medlem av klubben? 

Dersom du har et registrert medlemskap i klubben, vil det vises inne på «Min side». Der vil du få opp et medlemskort som dokumenterer at du er medlem av Fossum IF. Trykker du deg inn på «Vis medlemskort», får du opp et bildebevis i likhet med det under. 

Min side:

Medlemskort:

Dersom du ikke er registrert medlem av klubben, vil «Min side» se slik ut: 

 
Hvordan melder jeg barnet mitt på en påmelding?

Hvis du har en egen innlogging knyttet til barnet ditt sin profil, holder det å logge seg inn med den og melde barnet på derfra.

Dersom du er registrert som foresatt til barnet ditt, kan du logge på din egen profil. Du vil få valget mellom å melde på enten deg selv eller barnet. Hvis du ikke har denne valgmuligheten, betyr det at du ikke er registrert som foresatt. Bildet under illustrerer hvordan det ville sett ut for en foresatt som skal melde barnet på en påmelding. 

 

 

Hvordan melder jeg meg inn i klubben, dersom jeg allerede har opprettet en profil i Rubic?

Det vanligste er at man oppretter profil i Rubic under innmelding i klubben. Da vil man få en innlogging i samme prosess.

Men samtidig skjer det ofte at barn/foreldre oppretter en profil i Rubic før de melder seg inn i klubben. Dette f eks i forbindelse med en påmelding der man er nødt til å ha en konto for å melde seg på. Ved dette tilfellet, er det mulig å melde seg inn i klubben gjennom sin egen profil, istedenfor klubbens innmeldingsskjema. Sistnevnte vil føre til duplikatinnlogging på samme person, som kan føre til mye rot. 

Fremgangsmåten blir som følger:

Gå inn på «Min side». Til høyre for «Mine medlemskap», er det en knapp som heter «Rediger». Trykk på den, og søk opp «Fossum Idrettsforening» Der har du muligheten til å melde deg inn i klubben.

 

Rubic har også en egen brukermanual som besvarer enda fler spørsmål enn det vi lister opp her. 
Hvis du ikke finner svaret på det du lurer på/sliter med på denne siden, må du ikke nøle med å ta kontakt med administrasjonen i Fossum på medlemshjelp@fossumif.no. Vi har fortsatt ikke møtt på noen problemer som ikke går an å fikse, så alt ordner seg som regel. 

Bli grasrotgiver i dag!

Du kan bli grasrotgiver i alle Norsk Tippings kanaler eller ved å sende SMS: Grasrotandelen 971322934 til nummer 60000

Sosiale medier