Synes du skiskyting ser gøy ut?

De yngste f.2013 er nå igang, men vi har plass til flere! Vi har også ledige plasser i de øvrige yngre gruppene. For barn født 2014 vil påmeldingen legges ut i mars 2024.
For påmelding for barn født 2013 og tidligere, send mail til: skiskyting@fossumif.no

Mer informasjon om skiskyting i Fossum:
Skiskyttertreningene er hovedsakelig skytetrening, og man følger derfor langrennstrening i tillegg, enten i Fossum eller i sin lokale klubb (det er ikke anledning til å drive med skiskyting uten å trene langrenn i tillegg). Det betales aktivitetsavgift til begge gruppene. Treningsavgiften i skiskyting for de to yngste gruppene er kr 1.650, samt ev. leie av klubbvåpen kr 1.000 per sesong. I tillegg faktureres avgift for skudd på kr 1.450 (alle benytter klubbens ammunisjon, selv om man har eget våpen).

Treningstid for 2013-gruppen: tirsdager kl 17.15-19.00, for 2012:gruppen: torsdager kl 17.15-19.00.

Vi tilbyr leie av klubbvåpen for de to yngste årgangen (dvs 2012 og 2013 årgangen). Vi anbefaler å kjøpe eget våpen så tidlig som mulig, da det er store fordeler å skyte med sitt eget våpen. Det er et godt marked for kjøp og salg av rekruttvåpen og verdifallet er ikke stort. NB! for å kjøpe eget våpen må man ha gjennomført Skiskytterskolen/ sikkerhetskurs (krav fra politiet).
Leie av klubbvåpen koster for tiden kr 1.000 per sesong. NB! for de som er født 2011 og tidligere har vi ikke mulighet til å tilby leie av våpen.

Før man kan starte må man ha sikkerhetsopplæring. Denne er obligatorisk for alle nye utøvere og minimum en forelder/ foresatt. Ettersom Skiskytterskolen allerede har vært, så vil nye skiskyttere få sikkerhetsgjennomgang i forbindelse med en trening etter nærmere avtale. Dette gjelder også dersom man vil prøve skiskyting før man ser om man vil fortsette (pga håndtering av våpen). Man kan derfor ikke stikke innom en trening bare for å prøve. Etter sikkerhetsopplæring kan man delta på et par treninger uten at man må forplikte seg til å betale treningsavgift.

Skiskyting krever litt mer av foreldrene enn andre aktiviteter (foreldrekontakt, våpenansvarlige, foreldrevakter), men til gjengjeld tilbyr vi et veldig hyggelig foreldremiljø og et godt nettverk.

Vi ønsker utøvere og foreldre velkommen til Fossum Skiskyting!

Har du spørsmål ta kontakt via e-post: skiskyting@fossumif.no