Ungdomsgruppa (13-16 år)

Fossum IF er en av Norges største orienteringsklubber og har en av landets største ungdomsgrupper. Ca. 20-30 ungdommer deltar regelmessig på treninger og løp. Sesongens hovedmål er Tiomila (april/mai), Trimtex Cup (sesongcup) og Hovedløpet (august). I Tiomila pleier Fossum å stille med 5-6 ungdomslag (4 etapper). Trimtex Cup er kretsens egen ungdomscup, og her pleier om lag 30 løpere å stille på ett eller flere løp. I Hovedløpet (kun for 14-16) pleier Fossum å stille med ca. 15-20 deltakere og er med det en av de største klubbene. Ungdomsgruppa har de siste årene oppnådd svært gode sportslige resultater i både Tiomila, Trimtex Cup og Hovedløpet, samt andre løp og stafetter. Ungdomsgruppa har et godt sosialt miljø, og flere av utøverne har sine beste venner i o-miljøet.

Et av de primære målene for Fossum er å opprettholde posisjonen som en ledende ungdomsklubb i Norge. Dette innebærer at klubben satser mye på både å beholde og utvikle de løperne som allerede er i klubben samt rekruttere nye. Alle utøvere, både erfarne og ferske o-løpere, som ønsker å utvikle seg som o-løpere får et godt treningstilbud slik at de opplever mestring. Fokus i ungdomsgruppa er mestring og miljø, ikke resultater. For å skape et godt miljø prøver klubben å legge til rette for at ungdommene skal få mange av sine nærmeste venner i o-miljøet. Erfaringer viser at dette også er en viktig forutsetning for å oppnå gode sportslige resultater.

Ungdomsgruppa har et variert og godt treningstilbud. Med unntak av skoleferier har klubben typisk tre fellestreninger hver uke året rundt. Klubbens faste treningsdag er tirsdag, og i o-sesongen fra april til oktober er det stort sett trening fra klubbhuset på Fossum hver tirsdag fra kl. 18:00 til 19:30. I tillegg arrangerer klubben flere samlinger i løpet av året, både kveldssamlinger og treningssamlinger (inkludert to årlige kretssamlinger).

Noe informasjon om treninger, samlinger og løp m.m. legges ut under «Nyheter», men mesteparten av kommunikasjonen foregår på gruppas lukkede Facebook-gruppe og pr e-post. Sesongplan med oversikt over de viktigste samlinger og løp finnes under «Sesongplan» i menyen til venstre.

Telefon og e-post-adresse til de mest sentrale trenerne finnes under «Trenere» i menyen til venstre. Kontakt oss gjerne om det er noe du lurer på, enten du/dere har løpt orientering før eller er ukjent med orientering og nysgjerrig på om dette kan være noe for deg og/eller dine barn.

Velkommen til o-trening i Fossum IF!

25.06.2018
Sommer-o-skole 2018