O-sesongen 2016 er godt i gang

O-sesongen er nå halvveis, og det er på sin plass med en liten oppsummering så langt. For det har vært mye å glede seg over til nå!

2016-07-17
magntm

O-intro ble gjennomført med over 70 forventningsfulle rekrutter hvor mange har deltatt på Splæsjern, O-troll leir og rekruttløp.

Tur-O sesongen er i full gang med Finn Fram dag 1. mai. Til høsten starter også stolpejakten.

Vi har arrangert Fossumløpet og Unionsmatchen, med 8 norske og svenske kretser.  Fossum har alltid hatt utøvere som har kvalifisert seg til Unionsmatchen, så i år var det stas å kunne bidra som arrangør.  Åsne Holo, Ingrid Kvåslgard Gylterud, Pernille Katla, Mikkel Katla og Erik Hæstad Bjørnstad var kvalifisert, med Karen Hoel Jomaas som reserve.

Fossum preget NM Sprint i Bergen med 6 medaljer av 19 mulige.

Vi har også vært med på å prege de store stafettene. Klubbtur til Tio-mila med 2 busser med forventningsfulle utøvere, 6 ungdomslag, 3 herrelag og 2 damelag. Det endte med svært gode resultater. 15-stafetten med seier i både ungdomsklassen og til 1.laget. Jukola med gode prestasjoner og tidenes plassering til damelaget.

Seniorene Sigrid Alexandersen, Emil Ahlbäch og Borger Melsom har kvalifisert seg til henholdsvis EM, Student VM og World Cup. Tim Robertson representerer New Zealand i de nevnte konkurransene.

Et av årets høydepunkt så langt har vært Junior VM i Sveits. 7 av Fossums juniorer var med i troppen. Første års junior Victoria Hæstad Bjørnstad, Tonje Vassend, Ragnhild Hjermstad, Olai Stensland Lillevold, Elias Thorsdal Mølnvik og Oskar Størmer. Martin Borge Heir var også med og han representerte USA. Undertegnede var heldig og fikk følge våre løpere i Engadin i Sveits. Det ble en uke med spenning, nerver, topp idrett og jevne oppgjør. Og med våre løpere i verdenstoppen!

Victoria – gjør et flott mesterskap- beste plassering av jentene på sprinten og en solid stafettetappe.

Ragnhild – en mesterskapsløper. 2. beste norske på sprinten.

Tonje – erfaren med slike konkurranser – perset individuelt med 11.plass på langdistansen.

Elias – leverer solide løp og holder Norges 1.lag i teten i stafetten.

Olai – gjør sitt beste løp på sprinten og er Norges beste med 9.plass.

Oskar – slår til med 12.plass på mellomdistansen og er på 2.laget som får 5.plass i stafetten.

Martin – løp med USA på ryggen og leverte solide løp.

Sørlandsgaloppen hadde 40 deltagere fra Fossum, hvor mange av våre lovende ungdommer var med.

Framover er det mye å glede seg til:

• Årets klubbtur går til O-ringen i Sälen med over 60 Fossumere. Der blir det spurttrøye hver dag!
  • Deretter er det hovedløp og O-landsleir på Konnerud med 19 deltagere fra Fossum.
  • Klubbmesterskapet avholdes 31.august på Nygård, samme sted som i fjor.
  • Så kommer Rekruttløp, KM, Trimtexavslutning,  NM-uka i Bodø som perler på en snor og mye mer .....

Vi gleder oss, fortsatt GOD SOMMER!

Hilsen Magnhild :)

22.06.2020