O-Ringen 2016 Sälen

O-Ringen 2016 ble i år, som i 2008, arrangert i Sälen rett over grensa ved Trysil. Fra Fossum stilte mange familier og junior/seniorer på startstreken.

2016-07-31
Elias T. Mølnvik

Alle var klare for en uke fylt med fjellorientering, fysiske- og o-tekniske prøvelser, spurtkonkurranser og sosiale aktiviteter. De fleste fra Fossum bodde sammen på Støten, noe som innbød til fellesmiddager og fotballmatch i gatene. De fleste juniorene og unge seniorene bodde på Lindvallen, som også var arena de to siste dagene.

Etappe 1

Årets første etappe innebar åpent, flatt fjellterreng med god løpbarhet, krydret med noen poster i områder av krypfuru og detaljrikt kurvebilde. Kompasset var helt klart din beste venn under etappen og fartstilpassing var et viktig verktøy hvis man ville lykkes. Noen av våre løpere lykkes, mens andre fikk en vekker i de diffuse fjellområdene. Nå var O-Ringen i gang og alle var klare for å enten forsvare eller forbedre sin plass i sammendraget.

Etappe 2

Med sammen arena som dagen før, men denne gangen på et høyere fjell, ble dag 2 en mer fysisk dag. De ble dog åpnet med en krevende skråli fylt med forvirrete o-løpere løpende i alle retninger. Etter starten måtte man igjen finne fram kompasset å sikte langt, etterfulgt av et par minutter med «pushing». Mot slutten av løypene ble vi dratt ned i et hvitt skogsområde med myrer. Deilig å endelig løpe i skogen igjen, før den lange innspurten ventet.

Etappe 3

Som de foregående dagene var arena plassert ved høyfjellshotellet mellom Lindvallen og Tandådalen. I dag var det derimot ikke langdistanse som sto på programmet, men mellomdistanse. Løypene bar igjen preg av høyfjell, men i dag var hvit granskog hoved terrenget. Selv om start igjen var plassert høyt, var dette dagen med prosentvis mest stigning. Det så ut til å passe våre juniorløpere særdeles godt. Olai slo til med etappeseier i H20E! Elias kom på 4.plass i samme klasse, Tonje løp inn til 5.plass i D20E og Ingrid Gylterud i D16 kom på også på 5.plass. Øyvind Hjermstad kom på en 2.plass i Open 8. På kvelden samme dag var det sprint på programmet for H21E og D21E. Tim Robertson, som er sterk på sprint, viste igjen at han er i verdenstoppen i denne disiplinen da han løp inn til 6.plass! Etter tre dager med tøffe konkurranser, var det perfekt timing med en hviledag.

Etappe 4

Den fjerde dagen var det klart for et arenabytte. Lindvallen alpintannlegg var stedet de to siste etappene skulle avholdes. Dette var også dagen Fossum startet i første pulje. Det innebar å sette vekkeklokka grufullt tidlig, lite tråkk i terrenget og tykk tåke(!). Vi fikk dermed en ekstra utfordring på fjellet den dagen. Når arrangørene tillegg ikke hadde klart å få ut drikke til drikkestasjonene, kan vel alle være enig i at dette ble en utfordrende dag. En av de positive sidene ved dagen var stolheisen til start. Selv om det tidvis var iskaldt settes det alltid pris på. Terrenget og løypene var også et stort pluss denne dagen. Alle Fossumere klarte, forholdene tatt i betraktning, og holde humøret oppe og gjøre det beste ut av dagen. Dette var også siste dagen å gjøre noe med startlisten til jakstarten dagen etter. Det må nevnes at Victoria og Elias lå på henholdvis 4.- og 7.plass i sine respektive eliteklasser (sist nevnte ute av sammendraget på grunn av en kneskade som resulterte i 5 sting) og at vi i 2-days hadde hele fire løpere som skulle ut topp 10 siste dagen. Cecilie Kverme som nr 2 i 2-days Easy, Sivert Kverme som nr 10 i Difficult og Oskar og Martin som nr. 3 og 9 i 2-days Men.

Etappe 5

Sisteetappen gikk også i Lindvallen – dagen da det hele skal avgjøres – etter 4 dagers løping. Jaktstarten sto sted i et tøft og tungt terreng med tidvis krevende orientering. Det satte et fint punktum for årets løp og ga mersmak for videre deltagelse i O-Ringen de neste årene.

Har man disket eller stått over løp er man ute av sammendraget. Fossum hadde løpere ute i terrenget fra tidlig morgen til langt ut på ettermiddagen.

Vår beste plassering i O-ringen denne gangen var 4.plass sammenlagt til Victoria Hæstad Bjørnstad i D18 Elite. Jentene i D16 Pernille, Ingrid G og Ingrid H, og Erik i H16 hadde mange gode løp og det blir spennende å følge dem på hovedløpet første helgen i august. H14 løperne Erlend, Sondre og Mikkel har også forberedt seg godt til hovedløpet denne uken. Sivert satset på 2-dageres og er i god form.Vi har mange unge talenter som viste seg frem i løpene, spurten og på fotballbanen – Mari, Heidi, Birk, Kathinka, Eirik, Sindre, Knut, Børge, Sindre, Elise, Marielle og Anders viste at det gror godt i Fossum for tiden. I Innskolning, U1 og U2 klassene løp Silje, Odin, Mikkel, Kristoffer og Ask. Blant veteranene i klubben var det god og sterk innsats – og vi velger å fremheve Cecilie Kverme som vant 2 dagers Easy og Karianne Katla på en 20. plass i D40 Kort.

04.01.2021
Parkeringsoblat 2021