Sterk Fossuminnsats i Vårspretten/Vårstafetten lover godt for Tiomila

Lørdagens løp i Halden var en viktig test for mange av Fossums løpere.

2016-04-25
Einar Gisholt

Junior og seniorer skulle vise seg frem for landslagsledelsen i Vårspretten, mens klubbens gutte- og jenteløperne fikk muligheten til å teste seg mot mulige Tiomila konkurrenter i Vårstafetten.

 

Samlingsplass var lagt til Erte Skistadion, og løperne fikk gledene av å løpe i deilig, krevende og raskt Haldensterreng.

 

Først ut var Vårstafetten, og Fossum stilte med  4 guttelag og 3 jentelag  - og i begge klassene markerte vi oss fra start. Emil var i tet fra første melde post og vekslet som nr. 5 med Sivert (Fossum2) like bak. Peter og Erlend gjennomførte to gode 2. etapper, og Erik fikk løpe ut i ryggen på de beste på siste etappe. Erik løp raskt og godt, men dessverre så løp tre andre løpere raskere enn han. Tilslutt ble det en sterk 4 plass på 1. laget og en absolutt godkjent 22 plass på 2.laget hvor Erlend løp siste etappe.

 

3. og 4. laget, som bare bestod av 13-14 åringer, løp jevnt og godt, og det lover godt for fremtiden. 3.laget med Vebjørn , Sondre og Mikkel ble tilslutt nr. 29, og her gjorde  Sondre et imponerende sterkt løp og fikk 3. beste etappetid på 2. etappe. Fossum 4 med Marius, Gustav og Birk løp meget jevnt, og de var faktisk nummer 37 gjennom hele stafetten. Imponerende!!

 

Jentene løp samme løyper som guttene, og også her hadde vi to lag som var med i teten fra start. Fossum 1 ved Ingrid og Fossum 2 ved Åsne var begge med i tetgruppen, og Ingrid vekslet appåtil aller først. 2 etappeløperne fulgte opp med solid løping; Ragne på Fossum 1 var med i tetgruppene, mens Mari kun tapte 3 plasser. Pernille var oppe i ryggen på teten på sisteetappe, men løp tilslutt inn til 4 plass, under minuttet bak, mens Karen sørget for at Fossum 2 ble nr. 7 etter en god sisteetappe. Fossum 3 med Johanne, Helen og Tonje kom litt skeivt ut fra start, men laget klatret tilslutt opp til en 37 plass.

 

Alt i alt  - en veldig god stafett for våre ungdomsløpere, og vi gleder oss til Tiomila om 3 uker.

 

I seniorklassene skulle Fossums beste slåss om billetter til EM, og det blir spennende så se om og hvem som kommer dit. I dag var Sigrid best i D21 E med en sterk 6. plass snaue 2 minutter bak, mens Borger som lenge ledet H 21E, ble Fossums beste med en 9 plass – også han snaue 2 minutt bak. I juniorklassene fortsetter Victoria, Tonje og Ragnhild å løpe godt, førstnevnte med seier i yngre eliteklasse, mens Tonje og Ragnhild ble henholdsvis nr. 3 og nr.5 i eldste junior klasse. Blant guttene ble Erling og Einar nr. 6 og nr. 8 i yngre junior og Elias nr. 9 i eldre junior. Generelt var det mye bra løping i junior- og seinorklassene, så også her bør ambisjonene være høye før Tiomila.

 

 Av øvrige løpere fra Fossum kan nevnes at Nils ble nr. 2 i H55 (med en kilometertid vesentlig lavere enn flere på Fossums veteranlag i Tiomila!!)

 

I morgen venter Solrenningen, langdistanse, fra samme arena, og forhåpentligvis vil Fossumløperne også der være med å sette sitt preg på arrangementet og resultatlistene.

 

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket